کارت شبکه چیست؟
- 4 دقیقه زمان مطالعه
- بدون نظر
کارت شبکه
کارت شبکه یا NIC (مخفف Network Interface Controller) یکی از مهم ترین تجهیزات شبکه های کامپیوتری است که کامپیوتر های موجود در نتورک به کمک این رابط به یکدیگر متصل می شوند، کارت های شبکه انواع مختلفی دارند
وظایف کارت شبکه
برقراری ارتباط لازم بين کامپيوتر و محيط انتقال
کارت شبکه امکان اتصال دستگاهی با دستگاهی دیگر را فراهم می کند و یا دستگاه را به شبکه مرکزی متصل می نماید.
توجه داشته باشید که کارت شبکه برای برقراری ارتباط بین دستگاه های مختلف به تنهایی کافی نیست و مثلا اگر قرار باشد کامپیوتر شما عضو یک شبکه بزرگ باشد و شما قصد اتصال به اینترنت را داشته باشید، در اینجا به روتر هم نیاز داریم تا دستگاه بتواند از طریق کارت شبکه به روتر متصل شده و در آخر ارتباط اینترنتی برقرار شود.
تبدیل داده ها
داده ها به صورت سریالی بر روی گذرگاه BUS کامپیوتر و در حالتی موازی مشغول به حرکت هستند و در این حین ترانسیور کارت شبکه، داده ها را از حالت سریال به موازی و بالعکس تغییر می دهد.
يک آدرس منحصربفرد سخت افزاری
آدرس MAC که در حقیقت یک زیر لایه از لایۀ Link مدل مرجع OSI است، آدرس سخت افزاری آن درون تراشه ROM موجود بر روی کارت شبکه می باشد. این آدرس سخت افزاری منحصر به فرد است و باعث تمایز کامپیوتر های یک شبکه از یکدیگر می شود.
پروتکل هایی مثل TCP/IP از آدرس منطقی (IP) استفاده می کنند که پیش از دریافت داده توسط کامپیوتر، آدرس منطقی (IP) به آدرس سخت افزاری ترجمه می شود.
انواع کارت شبکه
به طور کلی کارت شبکه به دو نوع تقسیم می شود: 1. کارت شبکه Ethernet و 2. کارت شبکه Wireless
کارت شبکه Ethernet
از کارت شبکه به منظور انتقال داده ها تحت شبکه به همراه اتصال به کامپیوتر استفاده می شود. کابل اترنت از طرفی به کارت شبکه اتنرنت متصل می شود و یک سر آن هم به مودم یا روتر وصل می شد
بنابراین این کارت ها را می توان Wired هم نامید. این کارت ها فقط از پورت RJ-45 پشتیبانی کرده و دارای یک کابل اترنت هستند که به انتهای آن وصل می شود. در ضمن کارت های اترنت در مقایسه با کارت شبکه های وایرلس، تخت تر و کم حجم تر می باشند.
کارت شبکه Wireless
نحوه کار کارت شبکه وایرلس به این شکل است که به کمک آنتن هایی که دارد، از روتر سیگنال های وایرلس را دریافت می کند و آنها را به اتصال اینترنتی برای استفاده در کامپیوتر تبدیل می کند.
البته این کارت شبکه برای اتصال کامپیوتر به شبکه، احتیاج به تنظیمات بیشتری بر روی کامپیوتر دارد و اتصال به شبکه وایرلس نیز با وارد کردن پسورد wifi امکان پذیر است.
کارت شبکه FDDI یا fiber data digital interface یکی از نمونه های کارت شبکه وایرلس است که کاربرد های ویژه ای دارد. انتقال داده در کارت شبکه FDDI با پالس های دیجیتالی بوده و بر روی فیبر نوری صورت می گیرد و جالب است بدانید که سرعت انتفال داده در این کارت ۱۰۰Mbps می باشد. توپولوژی FDDI معماری نوع رینگ و حلقه است